Pesto ułatwia trawienie , pomaga przy problemach
zołądkowych, wydala z organizmu metale ciężkie, ołów, rtęć, aluminium.
Wprowadź ja do jadłospisu , by wyłapać toksyczne związki, wydalic je z
organizmu.
Kolendrę musisz spozywac w formie surowej, jezeli ja
ugotujesz uszkodzisz ważne substancje potrzebne do detoksu. Przez kilka
tygodni dodawaj kolendrę ( pęczki świerzej kolendry), do koktaili,
soków, sałatek, do prystrajania posiłków. Polecam też sos z kolendry;
2 szklanki kolendry,
1/2 szklanki migdałów
1 łyżeczka soli
1/2 dzklanki oliwy z oliwek
Kolendrę,
migdały , sól miksuj w robocie aż liście kloendry i migdaly drobno sie
posiekaja. Potem powoli dodaj oliwę. Dodaj trochę pieprzu.Przechowuj
pest w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu, zjedz go w ciągu 2
tygodni. Wykorzystaj jako sos do makaronu, ziemniaków, kanapek i tostów.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz