Akademia Życia

Terapia, jasnowidzenie to moja pasja. Udzielam konsultacji, porad duchowych oraz przepowiadam przyszłość. Jednak nie jestem typową wróżką czy jasnowidzem. W swojej pracy staram się nakierować Cię na właściwą drogę i zwrócić uwagę na te aspekty twojego życia, które Ci umykają, a mogą rozświetlić drogę twojego życia.

Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 29 czerwca 2015

Zdrowa i pyszna przekąska dla diabetyków i nie tylko

Raffaello bez pieczenia z mleczkiem kokosowym i kaszą jaglaną, bez mąki i cukru 

Dzisiaj przepis na przepyszne ciasto kokosowe, które nie dość, że smakuje wyśmienicie to jeszcze jest bardzo zdrowe, spód z płatków owsianych, wiórków kokosowych, miodu i masła orzechowego idealnie komponuje się z kremową kaszą jaglaną z mleczkiem kokosowym, ciasto rozpływa się w ustach i znika ze stołu bardzo szybko. 

 

Kokos jest nie tylko pyszny, ale również bardzo zdrowy zawarte w nim średniołańcuchowe trójglicerydy MCT pobudzają metabolizm i pozwalają spalić więcej kalorii, podnoszą poziom dobrego cholesterolu i chronią przed chorobami serca, mają też chronić przed chorobą Alzheimera.
Kokos zawiera kwasy laurynowy i kaprylowy o właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych i przeciwgrzybiczych więc chronią nas przed infekcjami.
Składniki : 
Na małą kwadratową blaszkę na dużą prostokątną wszystko x2
Na krem :
- 1i 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 
- 2 i 1/2 szklanki mleka ( może być roślinne)
- 3 łyżki miodu
- puszka mleczka kokosowego(400ml tylko tą twardą część) zostawionego na noc w lodówce
- pół szklanki wiórków kokosowych 

Na spód
- 1/2 szklanki masła orzechowego
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych
- 1 szklanka płatków owsianych 
- miód 

Przygotowanie :
Płatki, wiórki i masło orzechowe mieszamy w misce, dodajemy miodu, w takiej ilości, żeby masa stała się kleista i zwarta, następnie wykładamy na niewielką blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia masę dociskając palcami, następnie przykrywamy papierem kładziemy na wierzch coś ciężkiego i wkładamy na ok 2h do lodówki, następnie przygotowujemy krem, gotujemy kaszę jaglaną w mleku ( można ją zmielić przed gotowaniem w młynku lub po ugotowaniu blenderem) dodajemy do niej  mleko kokosowe i miód wylewamy na wcześniej przygotowany spód i odstawiamy do lodówki na parę godzin, a najlepiej na całą noc, ciasto można posypać wiórkami kokosowymi lub położyć na wierzch owoce.
Smacznego :)  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz