Akademia Życia

Terapia, jasnowidzenie to moja pasja. Udzielam konsultacji, porad duchowych oraz przepowiadam przyszłość. Jednak nie jestem typową wróżką czy jasnowidzem. W swojej pracy staram się nakierować Cię na właściwą drogę i zwrócić uwagę na te aspekty twojego życia, które Ci umykają, a mogą rozświetlić drogę twojego życia.

Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 10 lutego 2013

Czosnek jest 100 razy bardziej skuteczny niż antybiotyki.

Wykazano, że czosnek jest 100 razy bardziej skuteczny niż antybiotyki, skuteczny już w ułamku czasu.
Ważne odkrycie z Washington State University pokazują, że czosnek jest 100 razy bardziej skuteczny niż dwóch popularnych antybiotyków w walce z bakteriami powodującymi choroby powszechnie odpowiedzialne za zatrucia pokarmowe.
Jego prace zostały niedawno opublikowane w czasopiśmie Journal of Antimicrobial Chemotherapy torze autora poprzednich badań Applied and Environmental Microbiology, wykazując niezbicie, że koncentrat czosnku jest skuteczny w hamowaniu wzrostu bakterii grupy C. jejuni.
Czosnek jest prawdopodobnie najpotężniejszym natura food. 
To jeden z powodów, że ludzie, którzy jedzą dietą śródziemnomorską żyją zdrowo i mają tak długie życie i zdrowie.
Czosnek jest też potężnym aktorem w zakresie prac laboratoriów badawczych.
"Ta praca jest bardzo ekscytująca dla mnie, bo to pokazuje, że związek ten ma potencjał, aby zmniejszyć chorobotwórcze bakterie w środowisku, w naszej żywności", powiedział Lu Xiaonan, habilitowany badacz i naczelny autor artykułu.
Jednym z najbardziej interesujących wyników jest to, że ostatnio używany czosnek powoduje zwiększanie się ogólnego poziomu przeciwutleniaczy w organizmie.
Naukowo znany jako Allium sativa, czosnek był znany w historii z jego zdolnością do zwalczania wirusów i bakterii.
Louis Pasteur w 1858 roku zauważył, że bakterie zostały zabite, gdy opryskuje je czosnkiem. 
Od średniowiecza, czosnek był stosowany w leczeniu ran, jest mielone lub w plasterkach i stosowany bezpośrednio na rany, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się infekcji. 
Rosjanie nazywają rosyjski czosnek penicyliną.
"Jest to pierwszy etap rozwoju i myślenia nowych strategii interwencyjnych," podaje saif Michael Konkel, autor, który badał przez 25 lat Campylobacter jejuni.
"Campylobacter jest po prostu bakterią która najczęściej jest przyczyną chorób pokarmowych w USA i prawdopodobnie na świecie," Konkel powiedział.
Około 2,4 milionów Amerykanów cierpi każdego roku, według USA Centrum Kontroli i Prewencji Chorób,  objawami są biegunka, skurcze, bóle brzucha i gorączka.
Bakterie są również odpowiedzialne za wyzwalanie prawie jednej trzeciej przypadków rzadkiej choroby paraliżu znanego jako zespół Guillain-Barré.
Diallilu dwusiarczek jest związkiem siarkoorganicznym pochodzi z czosnku i niektórych innych gatunków roślin w rodzaju Allium. 
Diallilu dwusiarczek występuje podczas rozkładu allicyny, która jest uwalniana po rozdrobnieniu czosnku.
Lu i wsp. zbadano zdolność diwęglanu siarczku do zabicia bakterii, gdy jest ona chroniona lepkim biofilmem, który sprawia, że ​​1000 razy bardziej jest odporna na antybiotyki, niż swobodnie pływającej komórki bakteryjnej.
Okazało się, że związek ten łatwo przenika ochronną warstwę biofilmu i zabija komórki bakteryjne, łącząc z enzymami zawierającymi siarkę, a następnie zmienia się funkcja enzymu, to zamyka skutecznie metabolizm komórkowy.
Naukowcy odkryli, że siarczek diallilu był 100 razy bardziej skuteczny niż antybiotyki, takie jak erytromycyna i cyprofloksacyna.
Działa też w krótszym czasie.
Dwa poprzednie badania opublikowane w zeszłym roku przez Lu i wsp. na WSU Applied and Environmental Microbiology i Chemii Analitycznej, że siarczek diallilu i inne organiczne związki siarki mogą skutecznie zabić najważniejsze patogeny przenoszone przez żywność, takich jak Listeria monocytogenes i Escherichia coli O157: H7.
"Siarczek diallilu może być przydatny w zmniejszaniu poziomu środowiska Campylobacterin do czyszczenia sprzętu i w przemyśle przetwórstwa spożywczego, gdzie bakterie są chronione biofilmem w obu środowiskach," powiedział Konkel.
"Siarczek diallilu mógłby wiele żywności pozwolić bezpieczniej jeść", powiedziała Barbara Rasco, współautor trzech ostatnich i doradca Lu na doktorat w nauce żywności.
"To może być stosowane do czyszczenia powierzchni gotowania i jako środek konserwujący w opakowaniach żywności, takich jak ziemniaki i sałatki makaronowe, sałatka i wędliny."
"To nie tylko przedłuży życie, ale może również ograniczyć wzrost bakterii potencjalnie złych," powiedział.
Substancja naturalna może mieć zastosowanie w sztucznym wprowadzeniu destrukcyjnych szkodliwych chemikaliów, redukując w ten sposób zdolność rozwoju choroby.
Jak na ironię, wielu naukowców uważa, że ​​antybiotyki mogą być także jednym z wielu czynników, które 

przyczyniają się do niedrożności jelit u małych dzieci !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz